Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Spoorakkerweg 1, Udenhout
Bel ons
013-5110050
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapiefeelgood.nl
Bekijk onze facebook
Facebook

Wat is dry needling?

Dry needling, soms ook Intramuscular stimulation (IMS) genoemd, is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De methode is ontwikkeld in de jaren zeventig van de 20ste eeuw door de Canadese arts C. Chan Gunn.

Welke methoden worden er gebruikt bij dry needling?

Met behulp van een speld wordt in de pijnlijke harde plekken, ook wel knopen of trigger points in de spier geprikt. Als het juiste trigger point wordt aangeprikt, spant de spier zich lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Waarna de spier zich ontspant en pijn verminderd wordt en bewegen weer gemakkelijker gaat.

Waarvoor kan dry needling worden ingezet?

Vooral voor spierklachten die al lang bestaan is dry needling uitermate geschikt. Helemaal als er myofasciale (myogeen = spierweefsel en fascie = bindweefsel) triggerpoints aanwezig zijn. Deze triggerpoints kunnen gezien worden als een pijnlijke verharding of spierknoop. Vaak veroorzaken deze triggerpoints niet alleen drukpijn, maar ook pijn op andere plekken in het lichaam. De fysiotherapeut gaat op zoek naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van de klacht. Naast pijn, kan een spierknoop namelijk ook zorgen voor bewegingsbeperking, stijfheid en verminderde werkzaamheid van de desbetreffende spier. Soms komen ook reacties als zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen voor.

Contact

Er is nog veel meer te zeggen over dry needling en de mate waarin wij hierin gespecialiseerd zijn, maar op deze pagina willen we slechts het belangrijkste gezegd hebben. Wilt u meer informatie, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ook kunt u voor meer informatie deze website bezoeken.