Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging
Bezoek onze locatie
Spoorakkerweg 1, Udenhout
Bel ons
013-5110050
Stuur ons een e-mail
info@fysiotherapiefeelgood.nl
Bekijk onze facebook
Facebook

Wat is Dansgerichte Fysiotherapie?

Dit is therapie speciaal voor Dansers. Bij Dansgerichte fysiotherapie wordt het behandelplan zo opgesteld dat de danser, amateur of professional, weer zo snel mogelijk zijn of haar training op het gewenste niveau kan oppakken.
Dansers praten in termen die niet iedereen begrijpt; bijvoorbeeld kijkend naar danspassen. Een dansgerichte fysiotherapeut(e) kan zich hier goed in aanpassen door zijn/haar kennis in Dans, waardoor hij/zij snel tot een conclusie, een diagnose en geschikt behandelplan kan komen.

Welke behandelmethoden worden er gebruikt bij danstherapie?
Onze therapeut kent de technieken van verschillende dansstijlen. Ook weet zij hoeveel belasting het met zich mee kan brengen op professioneel gebied. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden in de behandeling van de dansers.
Met een combinatie van manuele therapie en specifieke oefentherapie is een effectief en snel behandelproces voor de dansers mogelijk. De oefentherapie is in de vorm van danstechnieken/oefeningen in combinatie met kracht- en mobiliteitsoefeningen.

Tegen welke klachten wordt danstherapie ingezet?
Bij alle klachten m.b.t. het bewegingsapparaat kan je terecht gerelateerd aan dansen. Veel voorkomende klachten bij dansers zijn:

  • Voetklachten
  • Enkelklachten
  • Heupklachten
  • Hamstringklachten